Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Product filters

Merk
Prijs
 –  €
  • € 89
  • € 199

Serie T0 - UltraLight

Extreem licht-gewicht en compact

Super lichtgewicht en toch hoog en stabiel. De ultralights van Sirui zijn ontwikkeld om gebruikt te worden met kleinere type camera's zoals systeemcamera's of hybridecamera's. Maar heel wat fotografen durven er ook hun DSLR op te zetten. De UltraLights zijn multi-inzetbaar, verrassend stabiel, maar toch superaantrekkelijk geprijsd. En er is echt geen argument te bedenken om niet altijd een Sirui UltraLight bij je te hebben. Een aluminium exemplaar weegt inclusief kop maar één kilo. Een koolstofvezelvariant nog een paar ons minder.

Slim en sterk

De UltraLights zijn echt slim ontworpen en goed gemaakt. Natuurlijk kunnen de statiefbenen omhoog geklapt worden, dan zitten kolom en kop tussen de benen en is het statief nóg kleiner in opgevouwen toestand. Maar de kolom kan ook worden afgeschroefd, zodat de kop direct op de statiefschouders past. Dit kan dankzij het slimme statiefplaatje met omkeerbare schroef (1/4 en 3/8). Het dikke schroefdraad past onderin het balhoofd, maar wie wil kan de camera - met de omgekeerde schroef - ook direct op de statiefschouders bevestigen. Zo kan een ongekend laag standpunt bereikt worden.

Vederlicht


De naam UltraLight is niet toevallig gekozen. De statieven zijn werkelijk onvoorstelbaar licht van gewicht. Een aluminium T005X weegt inclusief het balhoofd C10X net een enkele kilo. In de uitvoering met koolstofvezel benen (carbon) gaat daar nog eens zo'n 200 gram vanaf. Toch biedt het statief een onverwacht grote stabiliteit. Dat is het gevolg van de nauwkeurige productie, waarbij tussen de beensegmenten maar minimale ruimte zit. Ook zijn de twistlocks dermate stevig uitgevoerd dat zij bijdragen aan extra stabiliteit. En niet in de laatste plaats verlenen de koud-geperste aluminiumdelen het geheel van benen, scharnieren en schouder een veel grotere rigiditeit dan het formaat doet vermoeden. Onder de statiefschouder is een stabilisatoroog bevestigd, zodat met een gewicht extra sterkte kan worden geschapen. Het UltraLight statief; een pronkstuk in miniformaat.

T005x / T025x versus T004x / T024x

De T0x serie is in twee uitvoeringen verkrijgbaar. De T005x/T025x is al geruime tijd wereldwijd erg succesvol. De nieuwe T004x/T024x heeft een schuivende en omkeerbare middenzuil en een extra korte middenzuil wordt standaard meegeleverd. Daarnaast zijn de spikes van de 4-serie wat fermer uitgevoerd.

SI T025XC10X tallSI T025XC10X spread