Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

B+W lens filters

B+W camera filters sinds 1947

bw filter

B+W is sinds 1947 toonaangevend op het gebied van filters voor fotografische toepassingen. De camera filters worden anno nu nog steeds volledig in Duitsland geproduceerd en behoren tot de optische hoofdklasse.

Marktleider in camera filters

De kwaliteit wordt gewaarborgd door een zeer strenge controle gedurende het gehele productieproces en heeft B+W marktleider gemaakt op het gebeid van camera filters. De filters zijn verkrijgbaar in allerlei soorten zoals het B+W UV-filter, het 007 MRC-beschermingsfilter, het ND-grijs en -grijsverloopfilter, het B+W circulair polarisatiefilter, het UV-IR sper-filter, de (vergrotings) voorzetlenzen en kleurenfilters.

Premium-lijn en professional-lijn

B+W maakt onderscheid tussen de premium-lijn en professional-lijn. De premium-lijn (in zwarte verpakking) wordt gekenmerkt door een dunne XS-Pro Digital-vatting en een MRC nano-coating. De professional-lijn (in blauwe verpakking) bestaat meestal uit camera filters met een iets dikkere F-Pro vatting en is verkrijgbaar met een enkelvoudige of MRC-coating. In alle gevallen zijn de camera filters met veel passie en precisie gemaakt in de fabriek van Schneider Optische Werke in Bad kreuznach, Duitsland.

De B+W XS-Pro Premium Line Digital is de filter lijn met een extreem smalle filter vatting. De XS-Pro Digital is ideaal voor de veeleisende DSLR fotograaf die met een typische groothoek zoomlens werkt. Geschikt vanaf 10mm brandpuntsafstand met een APS-C sensor en 17mm met een fullframe sensor.

Verkrijgbaar met MRC of Nano MRC Coating.

De Multi Resistant Coating op B+W camera filters met de aanduiding MRC in de naam zorgt er voor dat het filter maximaal presteert. Een MRC-coating garandeert een maximale reflectiereductie en minimaliseert storend strooilicht. Hierdoor kunnen helderdere kleuren worden bereikt en kan het contrast worden verhoogd. Ook voorkomt MRC zogenaamde spookafbeeldingen die normaliter door reflectie op de sensor kunnen ontstaan.

MRC Nano-coating

MRC Nano-coating is de overtreffende trap als het gaat om coatings. Deze coating is nog verder doorontwikkeld dan een gewone MRC-coating en verhoogd de vuilafstotendheid van het filter. Wanneer bijvoorbeeld vet op het filter terecht komt, glijdt dit er gemakkelijk in druppels vanaf en laat het geen kringen achter. Dit wordt ook wel het pearl-effect genoemd. MRC-coating beschermt het filter tegen krassen, vet en stof. Doordat aan beide zijden van het camera filter een 7-laagse coating is aangebracht wordt de hardheid van het filter verhoogd. Hierdoor is het filter minder gevoelig voor invloeden van buitenaf en gaat het langer mee.

Absolute Topklasse

B+W filters zijn belangrijke instrumenten voor het verbeteren van de beeldkwaliteit van de foto. Filters corrigeren de foto nog voordat ze worden vastgelegd op de beeldsensor, zonder verlies van beeldkwaliteit. De B+W UV filters en B+W Polarisatie filters behoren tot de absolute topklasse. Alles aan de filters is top: de vatting, het glas, de coating en de bevestiging van het glas in de vatting. Niet voor niets worden alle camera filters vervaardigd in de fabriek van Schneider Kreuznach in Duitsland. Strikte kwaliteitscontrole staat hierbij hoog in het vaandel zodat constante kwaliteit gewaarborgd blijft.

Alle genoemde camera filters zijn verkrijgbaar in de populaire maten die passen op de huidige objectieven met filtermaten zoals 40.5, 43, 49, 52, 55, 58, 62, 67, 72, 77, 82 en 86mm. Bovendien zijn veelal ook afwijkende filtermaten verkrijgbaar.

geen producten in deze categorie