Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

NIKKOR Z 85MM F/1.8 S-Line

 
899,00
NNZ8518S
+

Verkrijgbaar vanaf September.

LEG PAKKENDE PORTRETTEN VAST MET DE NIEUWE NIKKOR Z 85MM F/1.8 S-OBJECTIEF VAN NIKON

Nikon verwelkomt een lichtsterk standaardobjectief voor portretten binnen de Nikon Z-familie. De NIKKOR Z 85mm f/1.8 S is een snel scherpstellend objectief dat verbluffend scherpe details over het hele beeld biedt. Met dit full-frame objectief voor een systeemcamera kunnen fotografen onderwerpen portretteren met een adembenemende helderheid, ongeacht of ze foto's maken of video opnemen.

Opnamen kunnen variëren van klassieke portretopnamen tot portretten van de natuur of intieme situaties tijdens grote evenementen. Dankzij de geavanceerde optische prestaties van de NIKKOR Z 85mm f/1.8 S kunt u op elke locatie verbluffende resultaten bereiken. De scherpte van rand tot rand is uitstekend, zelfs wanneer u opnamen maakt met het maximale diafragma van f/1.8. De bokeh ziet er prachtig natuurlijk uit en lichtvlekken worden ook in situaties met tegenlicht effectief tegengegaan.


OVERZICHT VAN BELANGRIJKE KENMERKEN

NIKKOR Z: doordat dit objectief rond de ultragroothoek-Z-vatting van Nikon is ontworpen, kunt u meer licht over het hele beeld vastleggen.

S-Line: een nieuwe dimensie in optisch ontwerp. Anti-reflecterende Nano Crystal Coat. Soepel, geluidloos, meervoudig scherpstelsysteem.

Scherpe details: uitzonderlijke prestaties van rand tot rand. Kortste scherpstelafstand van slechts 0,8 m

Robuuste constructie: elk bewegend onderdeel van de objectiefcilinder is afgedicht ter bescherming tegen stof en waterdruppels

Geweldig voor video's: geluidloze diafragma-aanpassing en praktisch geluidloze AF. Variatie in brandpuntsafstand is vrijwel verdwenen.

Aanpasbare instelring: kan voor handmatige scherpstelling (standaard), diafragmaregeling of belichtingscorrectie worden gebruikt.

KENMERKEN

Lichtsterk portretobjectief van f/1.8 met een vast brandpunt van 85 mm

Dit objectief produceert in alle omstandigheden zeer heldere en scherpe beelden, met on- gekende details over het gehele beeld. De scherpstelling is snel en met de nieuwe functie voor oogherkenning AF kan de Nikon Z-camera op het oog van een onderwerp scherp- gesteld blijven, ongeacht of dit onderwerp nu alleen is of een gezicht in een menigte is.

Karaktervol

Videografen kunnen met de brandpuntsafstand van 85mm onderwerpen isoleren en video-opnamen met een kleine scherptediepte maken. Of u nu een ontroerende close-up maakt of een nachtscène vastlegt, dankzij de brandpuntsafstand van 85 mm steekt het onderwerp altijd goed af tegen de achtergrond.

Echte diepte

De bokeh ziet er prachtig natuurlijk uit met vloeiende gradaties naar de randen van het beeld. U krijgt schitterende resultaten, zelfs als u het diafragma iets verkleint.

Fijne details

Zelfs bij volledig geopend diafragma is de reproductie van alle details van het onderwerp van het allerhoogste niveau. Met een kortste scherpstelafstand van slechts 0,80 m hebt u de volledige controle over het beeld, van close-up tot oneindig.

Schoonheid bij tegenlicht

Nikon's anti-reflecterende Nano Crystal Coat gaat beeldschaduwen en lichtvlekken tegen voor een helderder beeld, zelfs bij tegenlicht.

Instinctieve bediening

Dankzij de bijna geluidloze AF kunt u de stilste momenten probleemloos vastleggen. De instelring kan worden gebruikt voor een geluidloze diafragmaregeling of belichtings- correctie en als scherpstelring bij opnamen met handmatige scherpstelling.

Uitgebreide weerbestendige afdichting

Elk bewegend onderdeel van de objectiefcilinder is afgedicht ter bescherming tegen stof en waterdruppels.

Intieme gelegenheden of grote evenementen. Geënsceneerde of spontane opnamen. Dit lichtsterke f/1.8-portretobjectief van 85 mm biedt een uitstekende flexibiliteit. De grote Z-vatting van Nikon maakt schitterende details overal in het beeld mogelijk, zelfs wanneer u met het beschikbare licht fotografeert. De scherpstelling is zeer snel en uw Nikon Z-camera kan scherpgesteld blijven op het oog van de gefotografeerde persoon, of deze nu alleen is of slechts een gezicht in de menigte is.

Echte diepte

De bokeh ziet er prachtig natuurlijk uit met vloeiende gradaties naar de randen van het beeld. Uw onderwerp wordt altijd scherp weergegeven en hoge lichten worden gereproduceerd als zachte punten.

Fijne details

De scherpte van rand tot rand is uitstekend, zelfs wanneer u met groot diafragma fotografeert. Met een kortste scherpstelafstand van slechts 0,80 m hebt u de volledige controle over het beeld, van close-up tot oneindig.

Schoonheid bij tegenlicht

In welke situatie u ook fotografeert, Nikon's anti-reflecterende Nano Crystal Coat gaat beeldschaduwen en lichtvlekken tegen voor een helderder beeld. Elk deel van een onderwerp wordt perfect gereproduceerd, zelfs bij tegenlicht.

Karaktervol

U kunt video-opnamen maken met een prachtige kleine scherptediepte. Of u nu een ontroerende close-up maakt of een nachtscène met een rijke bokeh vastlegt, met dit 85mm-objectief steekt het onderwerp altijd goed af tegen de achtergrond. Dankzij de bijna geluidloze AF komen de stilste momenten ten volle tot uiting. Met de geluidloze instelring kunt u met een absolute precisie scherpstellen. Variatie in brandpuntsafstand is vrijwel verdwenen.

Instinctieve bediening

Ga te werk zoals u wilt. Met de brede ribbelige instelring is een precieze en intuïtieve bediening mogelijk. De instelring kan worden gebruikt voor een geluidloze diafragmaregeling of belichtingscorrectie en als scherpstelring bij opnamen met handmatige scherpstelling.

Overal opnamen maken


Maak opnamen in de regen of tijdens het ontkurken van de champagne! Elk bewegend onderdeel van de objectiefcilinder is afgedicht ter bescherming tegen stof en waterdruppels.

TECHNISCHE SPECIFICATIES NIKKOR Z 85mm

Type
Formaat Brandpuntsafstand Maximaal diafragma

Minimaal diafragma Objectiefconstructie
Beeldhoek
Scherpstelsysteem
Kortste scherpstelafstand Maximale reproductieverhouding Aantal diafragmalamellen

Coating
Maat voor lters/voorzetlenzen

Diameter x lengte (op basis van CIPA-richtlijnen)

Gewicht
Autofocus
Meegeleverde accessoires

Z-vatting van Nikon FX/35 mm
85 mm
f/1.8

f/16
12 elementen in 8 groepen (waaronder 2 elementen van ED-glas en elementen met Nano Crystal Coat) FX-formaat 28°30', DX-formaat 18°50'
Meervoudig scherpstelsysteem, interne scherpstelling (IF), handmatige scherpstelling
0,8 m vanaf lmvlak
0,12×
9 (ronde diafragma-opening)

Nano Crystal Coat
67 mm
Circa 75 × 99 mm (afstand vanaf objectiefbevestigingsvlak van camera)

Circa 470 gram Ja

LC-67B opklikbare voorste objectiefdop van 67 mm, LF-N1 achterste objectiefdop, HB-91 zonnekap met bajonet- vatting, CL-C1 objectieftas