Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Leica Summaron-M 28mm F5.6 Chrome Finish

 
2.450,00
LA11695
+

Leica Summaron-M 28mm F5.6 Chrome Finish

De Leica Summaron-M 28mm F5.6 Chrome Finish kent zijn oorsprong in de klassieke compacte constructie van zijn voorvader en brengt de unieke, analoge look & feel van het beeld nu naar het moderne tijdperk van de digitale fotografie. Het optische ontwerp en de mechanische constructie van de Summaron-M 28 mm F5.6 zijn identiek aan die van zijn voorganger, die werd geproduceerd in de Leitz fabriek in Wetzlar tot 1963. De perfecte combinatie van de nieuwste optische ontwikkelingen, de hoogste kwaliteit afwerking en optisch ontwerp laten zien dat deze nieuwe versie van de Summaron-M 28mm veel meer is dan een eenvoudige reconstructie van een bestaand objectief.

De uitzonderlijk korte lengte van minder dan twee centimeter maakt het bijzonder onopvallend en daardoor, samen met de onvergelijkbare discretie van een Leica M camera, een ideaal objectief voor straat- en reportagefotografie. De combinatie van een overzichtelijke scherptediepteschaal en lange scherpstelslag maakt een bijzonder nauwkeurige scherpstelling mogelijk.

Kenmerken van de Leica Summaron-M 28mm F5.6 Chrome Finish

  • Lensconstructie: 6 elementen in 4 groepen
  • Kortste scherpstelafstand: 1 meter
  • Vatting: Leica M met 6-bit codering voor Leica M digitale camera's
  • Historisch optisch ontwerp
  • Inclusief zonnekap

Optisch ontwerp

Het optische ontwerp van 6 lenselementen in 4 groepen, symmetrisch gegroepeerd rond de iris van de nieuwe Leica Summaron-M 28mm F5.6, is identiek aan die van zijn voorouder. Het historische optische ontwerp van het originele objectief is volledig ongewijzigd gebleven. De combinatie van extreme scherptediepte, natuurlijke contrastweergave, een uitstekende detail resolutie en zichtbare vignettering creëren een unieke visuele handtekening en geven foto's een bijzondere uitstraling die doet denken aan die van de vroegere dagen van analoge fotografie.

Modern uiterlijk

Het uiterlijk van de nieuwe Leica Summaron-M 28mm F5.6 is afgestemd op de hedendaagse looks van de huidige range van Leica M-objectieven. Dit geldt voor de Leica M bajonetvatting met 6-bit codering, de vorm van de scherpstel vergrendelknop, de diameter van de diafragma ring en de stijl van de karteling op de behuizing en de scherpstelringen. De stijl en bouw van de lenskap weerspiegelen het origineel en herinneringen aan het begin van meetzoeker fotografie. Het objectief is vervaardigd uit massief messing en afgewerkt in een uitgebreid productieproces.

Leica AG in Wetzlar

Zoals het geval is voor alle andere Leica objectieven, is de Leica Summaron-M 28mm F5.6 ontworpen en ontwikkeld door de precisie ingenieurs en optische specialisten bij Leica AG in Wetzlar. Als een bijzonder betrouwbaar product met blijvende waarde, wordt het objectief in Duitsland gemaakt van alleen de beste materialen en in een uitgebreid proces geheel met de hand geassembleerd. De combinatie van geavanceerde technologieën en zorgvuldige productie procedures garandeert als geen ander consequent uitstekende kwaliteit en blijvende waarde.