Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Jobu Design

Jobu Design Schommelkoppen

Op zoek naar een schommelkop (ook wel Gimbal Head of Swinghead genoemd) voor je teleobjectief? Het totale Jobu Design assortiment omvat tientallen producten zoals 5 verschillende professionele schommelkoppen, diverse Arca Swiss lens- en bodyplaten (Surefoot), snelkoppelingsplaten en houders, flash brackets en waterpasjes. Er is dus altijd iets te vinden waar je objectief op past en je de mooiste natuurfoto's kan maken.

Oerdegelijke bouwkwaliteit.

Het hart van het Jobu Design assortiment bestaat uit diverse luxe schommelkoppen die op een fotostatief geplaatst kunnen worden. De in Canada geproduceerde producten verkregen onder natuur- en sportfotografen wereldwijde bekendheid door de oerdegelijke bouwkwaliteit; het draagvermogen van het meest luxe type, de Black Widow Gimbal Pro 2 bedraagt maar liefst meer dan 16 kg! Ook zijn de koppen compact, gemakkelijk mee te nemen en weersbestendig dankzij een harde poedercoating en dubbel gesealde lagers.

Ontworpen voor volledige bewegingsvrijheid.

Een Jobu Design schommelkop, ook wel swing head of gimbal head genoemd, is ontworpen om volledige bewegingsvrijheid te bieden. De statiefkop ondersteunt een camera met objectief op hun natuurlijke balanceerpunt waardoor ze niet ongewild kantelen. Een gewone statiefkop of balhoofd ondersteunt alleen goed als deze vergrendeld is, maar zodra je de vergrendeling los maakt, kantelt de camera met het objectief. In feite hang je de fotocamera met (tele)objectief in een schommelende beugel, vandaar de naam schommelkop. Ze zijn ideaal voor bijvoorbeeld natuurfotografie, vliegtuigspotten en paardensport.