Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Panasonic Lumix G9

 
1.699,00
+

Panasonic G9 body

De systeemcamera heeft een magnesiumlegering behuizing. De camera body is spatwater- en stofdicht en vorstbestendig tot -10 graden Celsius, waardoor elke outdoor fotograaf zorgeloos met de camera op pad kan. Verder is de Lumix G9 voorzien van twee SD-geheugenkaartsleuven (beide UHS-II compatibel), deze kunnen gebruikt worden als extra opslag, als back-up of voor verschillende soorten media (ene kaart foto's, andere video's).

80 megapixel High Resolution modus

Het nieuwe topmodel beschikt over een 20,3 megapixel Digital Live MOS sensor zonder AA-filter. Daarnaast is de Panasonic G9 voorzien van een High Resolution modus om 80 megapixel equivalente beelden (10368 x 7776 pixels) in JPEG en RAW te schieten. Om deze beelden te maken voegt de camera 8 opeenvolgende opnames samen, terwijl de sensor zich verplaatst. Het is een ideale functie voor landschapsfotografie.

5-assige beeldstabilisatie

De Panasonic Lumix G9 professionele systeemcamera biedt niet alleen een indrukwekkende resolutie en beeldkwaliteit. De camera is tevens voorzien van een verbeterde ingebouwde beeldstabilisatie, die tot 6,5 stops langere sluitertijden mogelijk maakt. De 5-assige Dual I.S. kan ongewenste cameratrillingen nog beter onderdrukken, de verbeteringen zijn met name merkbaar bij teleopnames en in situaties met slechte lichtomstandigheden. De beeldstabilisatie werkt zowel voor foto als video opnames.

Elektronische zoeker en Kantelbaar touch display

Voor het maken van de juiste compositie is de Panasonic Lumix G9 uitgerust met een OLED Live View Finder met een indrukwekkende vergrotingsfactor van 0,83x. Door de toepassing van OLED worden beelden vloeiend weergegeven bij 120 fps en is de respons zeer snel met een minimale vertraging (minder dan 0,005 sec.). De hoge contrastratio van 10.000:1 zorgt voor extra goed zicht.

Daarnaast is er een 3.0-inch kantelbare touchscreen display voorhanden met een resolutie van 1,040,000 pixels. Ook is er bovenop de camera een status display geïmplementeerd, die het maken van opnames nog comfortabeler maakt. De Panasonic Lumix DC-G9 beschikt zowel over Bluetooth als WiFi connectiviteit, zo kunnen gemaakte opnames eenvoudig gedeeld worden.


Snelheidsmonster

Panasonic lijkt met de Lumix G9 een waar snelheidsmonster op de markt te brengen. De camera kan scherpstellen in slechts 0,04 seconde, 20 foto's per seconde maken met continue autofocus en zelfs 60 foto's per seconde als je de autofocus vastzet. Ook is de nieuwe Panasonic camera uitgerust met alle 4- en 6K Photo-opties die we kennen van de GH5 zoals post focus en focus stacking.

De nieuwe Panasonic Lumix G9 moet vanaf januari 2018 beschikbaar zijn