Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder
OMD EM1 MARK II

Olympus OMD EM1 Mark II + 12-40MM F2.8

De lat ligt opnieuw hoger.

Het engineeringteam van OLYMPUS heeft de Micro Four Thirds-camera van de toekomst ontwikkeld: de nieuwe OM-D E-M1 Mark II. Het betreft een geavanceerd systeem van innovatieve technologie en functies die zijn ontworpen om de kracht van fotografie definitief te veranderen.

 
2.599,00
OSEM1MII
+

De Olympus OM-D E-M1 Mark II systeemcamera heeft een geheel nieuw ontworpen TruePic VIII-beeldprocessor en een 20-megapixel Live MOS-sensor. Daarnaast is deze supersnelle camera voorzien van een verbeterde versie van de 5-assige beeldstabilisatie. Hierdoor kunt u filmen in 4K bij 30 fps en een bitrate van 102 Mbps. Bovendien is een 24p framerate en een 237 Mbps bitrate ook mogelijk, waardoor filmopnamen kunnen worden getoond in het originele C4K-breedbeeldformaat.

De OM-D E-M1 Mark II heeft een on-chip fasedetectie-autofocussysteem met een ongekende precisie, geweldige trackingfunctionaliteit en real-time instellingsmogelijkheden. De precisie is te danken aan 121 'all cross-type' AF-punten en een ultrasnel algoritme dat wordt aangestuurd door de nieuwe TruePic VIII AF-processor. De tracking-functie maakt gebruik van een speciaal algoritme voor bewegende voorwerpen dat zorgt voor een betrouwbare scherpstelling bij repeterende opnamen met een snelheid van18 fps en bij Single-AF zelfs met 60 fps. Al met al is dit de meest geavanceerde en snelste MFT camera die momenteel beschikbaar is.

Kenmerken van de Olympus OM-D E-M1 Mark II

  • 20 megapixel Live MOS-sensor
  • TruePic VIII-processor
  • 4K/C4K-filmopnamen
  • Pro Capture-modus voor directe sluiterrespons
  • 2 SD-kaartsleuven, waarvan één compatibel met UHS-II, USB 3.0 (Type C)
  • Continu-opname tot 18 fps
  • Ingebouwde 5-assige beeldstabilisator

Baanbrekende snelheid

Verschillende high-speed componenten zorgen samen voor geweldige repeterende opnamen bij de OM-D E-M1 Mark II. Met een elektronische zoeker met een responstijd van slechts 6 ms en een soepele framerate van 120 fps is het heel eenvoudig om snelbewegende voorwerpen vast te leggen. In de C-AF-modus behaalt de OM-D E-M1 Mark II een repeterende opnamesnelheid van 18 fps, en die loopt bij S-AF zelfs op tot 60 fps. Bovendien worden er maar liefst 14 opnamen gemaakt nog voordat de ontspanner helemaal is ingedrukt.

Optimaal gebruiksgemak

Er zijn een aantal verbeteringen aangebracht die professionele fotografen moeten helpen om nog beter en gemakkelijker te kunnen werken. Zo bevat dit model op veler verzoek twee SD-kaartsleuven waarvan er één compatibel is met UHS-II. Er zijn verschillende opname-instellingen beschikbaar voor elke kaart, waardoor het mogelijk is om tegelijkertijd een RAW-opname vast te leggen op de ene kaart en een JPG-versie op de andere. De nieuwe batterij gaat bijna 40% langer mee, de oplaadtijd van circa 2 uur is ongeveer de helft van die van het vorige model, en de batterijlading kan als percentage worden weergegeven op het LCD.

Ongeëvenaarde mobiliteit

Een ander belangrijk pluspunt van de OM-D E-M1 Mark II is het uiterst compacte en draagbare ontwerp. Olympus is de eerste en enige producent van professionele camera's die een compleet professioneel camerasysteem biedt, inclusief lenzen, dat in de handbagage past die u mee mag nemen aan boord van een vliegtuig. Bovendien is de apparatuur zeer solide en bestand tegen spatwater, stof en vrieskou. Ondanks de compacte afmetingen kunt u de nieuwe OM-D gemakkelijk stevig vasthouden, zelfs als er een telelens is aangesloten.

Toonaangevende AF

De vorige OM-D kwam al uitstekend uit menig test, en met de nieuwe OM-D E-M1 Mark II heeft de OM-D dankzij het nieuwe ultrasnelle autofocus-systeem, definitief een plaats verworven in de top van het professionele-camerasegment. Cruciaal hierbij is het compleet nieuwe on-chip fasedetectie-autofocussysteem met een ongekende precisie, geweldige trackingfunctionaliteit en real-time instellingsmogelijkheden. De precisie is te danken aan 121 'all cross-type' AF-punten en een ultrasnel algoritme dat wordt aangestuurd door de nieuwe TruePic VIII AF-processor.