Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Leica TL 2

 
1.950,00
black chrome
18187
+

Leica introduceert de opvolger van zijn systeemcamera Leica TL. Het nieuwe model heet Leica TL2 en heeft in plaats van een 16-megapixelsensor nu een 24-megapixelsensor. De beeldsensor is nog steeds van het aps-c-formaat.

Naast de nieuwe beeldsensor met een hogere resolutie, biedt de spiegelloze Leica TL2 een aantal andere verbeteringen. De contrastautofocus is volgens Leica drie keer zo snel en gebruikers kunnen daarbij gebruik maken van in totaal 49 autofocuspunten. In de Leica TL waren dat er slechts 9. Een nieuwe elektronische sluiter is goed voor een maximale sluitertijd van 1/40.000s. Via de elektronische sluiter kan er gefotografeerd worden met maximaal twintig beelden per seconde; met de mechanische sluiter gaat dat niet verder dan 7fps. De sensor heeft een bereik van 100 tot 50.000 iso. De Leica TL had een iso-bereik tot 12.500, waardoor de TL2 betere foto's zou moeten maken in omstandigheden met weinig licht.

Niet alleen de beeldsensor heeft een hogere resolutie; video's kunnen worden opgenomen in 4k-resolutie met maximaal dertig beelden per seconde. Opnames kunnen ook in 60 fps worden geschoten, maar dan maximaal in 1080p-resolutie. De functieknop bij de sluiter kan worden ingesteld voor een aantal specifieke functies. De interface van de camera zou zo'n acht keer sneller moeten zijn dan bij de Leica TL. De pop-up-flitser is verdwenen; de camera ondersteunt nu losse flitsers en andere accessoires. Zo is er de Visoflex-accessoire, een elektronische zoeker die via een tilt- en draaimechanisme gebruikers in staat stelt om foto''s te maken vanuit meer extreme hoeken.