Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Blog & nieuws

24-03-2021
door Dieter Rembrandt

Doe mee en win een Leica SL2s !


Hoe werkt het?

Reserveer je Leica SL2s met een SL Summicron 50mm bij ons tussen 1 april en 30 juni 2021 via deze link:

Leica SL competition at Foto Rembrandt Billets, Dates multiples | Eventbrite


Kom gratis de SL2s lenen voor één dag van 11h tot 10h de volgende dag, (behalve als je zaterdag komt, dan breng je hem terug op de volgende dinsdag, of gebruik jouw eigen Leica SL, SL2 of SL2s camera), en maak een video van 60 tot maximum 120 seconden of 5 foto's die je deelt in 1 post op jouw instagram account met deze hashtag : #ConcoursLeicaSL

De jury wijst 2 winnaars aan, één voor foto en één voor video.

De prijs is een Leica SL2s body of een SL 50mm of SL 35mm summicronmeer info

Binnenkort verkrijgbaar! FUJIFILM X100V

08-02-2020
door Dieter Rembrandt

De FUJIFILM X100V is het meest recente model in de mooie reeks van iconische, draagbare en fun X100 compacte digitale camera's.

De X100V is uitgerust met een nieuwe 23mmF2 lens, en kent tal van verbeteringen: Advanced Hybrid Viewfinder, goede weerbestendigheid en een nieuw draaibaar LCD scherm, naast nog een hele reeks andere updates.

Dankzij de laatste generatie X-TransTM CMOS 4 sensor en X-Processor 4, voorziet de X100V zowel de professionele fotografen als creatieve beeldenmaker van een makkelijk te gebruiken toestel, dat tegelijk een uitstekende beeldkwaliteit biedt en is uitgerust met krachtige tools om zowel foto als video te maken.

De belangrijkste karakteristieken en verbeteringen van de X100V omvatten:

 • Een knap ontworpen camera, met verbeteringen zodat je de X100V nog beter kan bedienen;
 • Goed weerbestendig dankzij de optionele AR-X100 adapter ring en de PRF-49 beschermingsfilter;
 • De 23mmF2.0 lens zorgt voor nog betere resolutie en verlaagde distortie;
 • De X100V laat je ook toe om 4K video op te nemen aan 30 beelden per seconde of 120 beelden per seconde bij 1080p om super slow motion effecten te creëren;
 • Dankzij de verschillende opnamefuncties, zoals monochromatic Color of Color Chrome Effect, kan je meteen je creatieve visie op de gemaakte beelden loslaten.

Prijs en beschikbaarheid

 • Uitvoeringen: X100V Black of Silver
 • Aanbevolen verkoopprijs: 1499 EUR
 • Beschikbaarheid: rond begin maart 2020

Leica News

03-12-2019
door Dieter RembrandtLeica Fotos 2.0

Seamless. Instant. Everywhere.
A few of the features of the Leica FOTOS 2.0 app include Adobe Lightroom integration, Apple iPad compatibility and remote video function. Discover the revolution for your mobile workflow.
More Infos →
Leica CL "Edition Paul Smith"
Limited Edition

The classic Leica CL has been given a design makeover by Paul Smith's team. The colourful makeover features bold accent colours, a striped base and unique design elements, creating a second to none edition yet again.
Learn more →
Leica SOFORT Red
The instant picture camera created by the Leica Design Team is now also available in red. The versatile features and creative opportunities offered by the Leica SOFORT let users instantaneously create truly haptic works of art. A camera that impresses not only with an exciting design, but it also lets its users capture and hold unique moments in their hands within only a few seconds.
Learn more →
"47 MP and the speed that I need"
Photographer Tino Scherer is enthusiastic about working with the Leica SL2: "I just need to press the shutter release button and I get exactly the image that I'm after. Set the focus to the middle, the wakeboarder jumps over, and I get the perfect shot – razor-sharp."
Discover his images →

Canon kondigt de ontwikkeling aan van de EOS-1D X Mark III

24-10-2019
door Dieter Rembrandt

Canon kondigt de ontwikkeling aan van de EOS-1D X Mark III

Canon Inc. kondigt vandaag de ontwikkeling aan van de lang verwachte EOS-1D X Mark III – de opvolger van de wereldberoemde EOS-1D X Mark II. Dit topmodel onder de DSLR-camera's is perfect voor sport- en wildlifefotografie en wordt ontwikkeld op basis van feedback van de internationale community van EOS-1D X- en EOS-1D X Mark II-fotografen naar aanleiding van uitgebreide praktijktests door professionele fotografen van over de hele wereld. De EOS-1D X Mark III is het resultaat van Canon's indrukwekkende kennis en expertise op het gebied van optica en kent een indrukwekkende stap voorwaarts in autofocus met een sterk verbeterde beeldkwaliteit, videofunctie en uitgebreide communicatieopties. Professionals hebben er alle vertrouwen in dat ze met deze camera 'het shot' kunnen vastleggen en dat ze die met een concurrerende snelheid – sneller dan ooit tevoren – kunnen aanleveren. Ideaal voor een sector waarin alles steeds sneller gaat.

Ongeëvenaard: een revolutionaire ontwikkeling in autofocus

De EOS-1D X Mark III is razendsnel – met een uitzonderlijke precisie, betrouwbaarheid, een krachtige autofocus en nauwkeurig volgen van onderwerpen – waardoor fotografen een grotere keuze hebben als het gaat om het kiezen van de perfecte opname. Het nieuwe autofocusalgoritme van de camera verbetert de stabiliteit en trackingeigenschappen – zowel met de optische zoeker als in de Live View-modus – met behulp van deep learning-technologie voor een nauwkeurige scherpstelling bij elke opname. Bij het werken met de optische zoeker maakt de EOS-1D X Mark III gebruik van een nieuwe autofocussensor die in het midden van de sensor ongeveer 28x de resolutie van de EOS-1D X Mark II biedt – het huidige cameramodel voor de professionele fotograaf.

De EOS-1D X Mark III biedt naast een groter AF-helderheidsbereik met meer precisie, ook een reeks autofocusfuncties waarmee fotografen 'het shot' kunnen vastleggen. In Live View beschikken gebruikers dankzij het Dual Pixel CMOS AF-systeem over 525 AF-gebieden die ongeveer 90 x 100 procent van de beeldsensor beslaan. Door hetzelfde AF-algoritme te gebruiken als bij het fotograferen met de optische zoeker is er meer flexibiliteit bij het kiezen van de compositie, of het nu een racewagen op een circuit of een vogel in de lucht is. De EOS-1D X Mark III ondersteunt aanzienlijk hogere frame rates bij volledig AF en AE met de optische zoeker (tot ca. 16 fps met mechanische sluiter) en Live View (tot ca. 20 fps met mechanische of elektronische sluiter). Daarnaast zorgen de CFexpress-kaartsleuven van de camera, dat vergeleken met het voorgaande model vijfmaal de RAW-reeks aan opnamen mogelijk is.

Uitdagende creativiteit – leg alles vast

De EOS-1D X Mark III is een duidelijk voorbeeld van Canon's streven om de grenzen van innovatieve imaging verder te verleggen met behulp van superieure optische technologie. De camera ondersteunt een geheel nieuwe, door Canon ontwikkelde CMOS-sensor en DIGIC-processor. Met als resultaat een nog hogere beeldkwaliteit bij hoge ISO-waarden en de mogelijkheid om foto's met 10-bits vast te leggen in het HEIF-bestandstype. Het vermogen van de 4K-resolutie brengt verhalen tot leven dankzij de bioscoopbeleving van 4K-video, waaronder 4K60p met 10-bits Canon Log interne beeldregistratie. De EOS-1D X Mark III vermindert de hoeveelheid apparatuur die professionals voor een project nodig hebben en maakt ook opnamen in RAW bij zowel video's als foto's.

Sneller dan ooit content aanleveren

Voor professionals geldt dat het aanleveren van content net zo belangrijk is als het vastleggen van beelden. Met de ingebouwde Wi-Fi-functionaliteit en energiezuinige Bluetooth plus gps maakt de EOS-1D X Mark III, aanleveren eenvoudig. Om steeds krappere deadlines te halen, verzendt de camera beeldgegevens met tweemaal de snelheid van de EOS-1D X Mark III wanneer de ingebouwde ethernetaansluiting of de nieuwe, optionele wireless file transmitter – de WFT-E9 – wordt gebruikt. Deze laatste is ook compatibel met de onlangs door Canon geïntroduceerde Cinema EOS C500 Mark II-camera. Dankzij de

eenvoudige netwerkconfigurator zorgt de EOS-1D X Mark III voor een aanzienlijke verbetering van professionele workflows.

Een uitbreiding op de professionele kitbag

Huidige gebruikers van de EOS-1D-modellen zullen het werken met de EOS-1D X Mark III als vertrouwd ervaren. De vingers herkennen de ergonomie van de camera en dit maakt een vlekkeloze navigatie mogelijk. De van magnesiumlegering vervaardigde body biedt de duurzaamheid die van Canon EOS-1-camera's wordt verwacht. Professionele fotografen mogen rekenen op dezelfde indrukwekkende constructiekwaliteit als van de EOS-1D X Mark II – dankzij de hoogwaardige afdichting is de camera dan ook bestand tegen zware omgevingscondities, zoals wind, regen en vocht. De verlichte toetsen en knoppen van de EOS-1D X Mark III zorgen voor een nauwkeurige bediening in uitdagende, donkere en slecht verlichte omgevingen en helpen fraaie opnamen bij weinig licht te maken. De camera biedt ook een nieuwe, extra bedieningsmogelijkheid voor het selecteren van AF-punten. Deze is ingebouwd in de AF-ON-knop, zodat fotografen in een fractie van een seconde van AF-punt kunnen wisselen, waardoor hun werk nog eenvoudiger wordt. De sterk verbeterde gebruiksduur van de accu – met dezelfde LP-E19 – stelt professionals ook in staat gedurende langere tijd te fotograferen en filmen, zonder accu's te moeten verwisselen; dit verkleint de kans op het missen van 'het shot'.

Dit is een vooraankondiging, prijs en leverbaarheid worden op een later tijdstip meegedeeld.


Olympus E-M5 Mark III pre-order

18-10-2019
door Dieter Rembrandt

Olympus E-M5 Mark III pre-order €100 korting

Pre-order en ontvang €100 kassakorting!

Pre-order de nieuwe Olympus OM-D E-M5 Mark III vóór 15 november en ontvang €100 kassakorting op de camera zodra deze geleverd wordt.

Carry More, For Less herfst 2019

15-10-2019
door Dieter Rembrandt

Carry More, For Less

Camera's

X-T3 Body

€ 100

X-T3 18 - 55mm kit

€ 100

X-T3 16 - 80mm kit

€ 100

X-T30 Body

€ 80

X-T30 18 - 55mm kit

€ 80

X-T30 15 - 45mm kit

€ 80

X-T30 15 - 45mm + 50 - 230mm kit

€ 80

X-Pro2 Body

€ 200

X-Pro2 XF23mm F2 Graphite

€ 300

X100F

€ 200

X-T20 Body

€ 100

X-T20 18 - 55mm Kit

€ 100

X-T20 15 - 45mm Kit

€ 100

X-T20 15 - 45mm + 50 - 230mm Kit

€ 100

X-E3 Body

€ 100

X-E3 18 - 55mm Kit

€ 100

X-E3 23mm Kit

€ 100

X-E3 15 - 45 Kit

€ 100

X-T100 Body

€ 100

X-T100 15 - 45mm Kit

€ 100

X-T100 15 - 45mm + 50 - 230mm kit

€ 100

Lenzen

XF14mm F2.8 R

€ 100

XF16mm F1.4 R WR

€ 100

XF23mm F1.4 R

€ 100

XF56mm F1.2 R

€ 100

XF56mm APD F1.2 R

€ 150

XF80mm F2.8 R LM OIS WR Macro

€ 150

XF90mmF2 R LM WR

€ 100

XF200F2 + Teleconverter

€ 400

XF8 - 16mmF2.8 R LM WR

€ 300

XF10 - 24mm F4 R OIS

€ 100

XF16 - 55 F2.8 R WR

€ 200

XF50 - 140mm F2.8 WR

€ 200

XF18 - 135mm F3.5-5.6 R WR

€ 100

XF55-200mm F3.5-F4.8 R OIS

€ 100

XF100 - 400mm F4.5-F5.6 R LM OIS WR

€ 200

Meer Info
Nikon Z 50 Pre-order Promo

15-10-2019
door Dieter Rembrandt

Nikon Z 50 Pre-order


Directe Kasa korting op de Pre-order van onderstaande Nikon Z 50 kits

Pre-order kan telefonisch en via mail


Sony Alpha 9 mark 2

03-10-2019
door Dieter Rembrandt

3 oktober 2019

Sony heeft vandaag de α9 II (model ILCE-9M2) aangekondigd. Het nieuwste model uit de α-lijn full-framecamera's met verwisselbare lenzen is speciaal ontwikkeld voor professionele sportfotografen en fotojournalisten. De α9 II camera biedt nieuwe functionaliteit op basis van feedback van professionals.

Deze camera bouwt voort op de snelheidsprestaties van de originele α9. Zo produceert ook de α9 II maar liefst 20 frames per seconde zonder black-out. Dit met autofocus- en automatische belichtingstracking en 60 keer per seconde met AF/AE-tracking. Voor gebruik van de mechanische sluiter biedt de nieuwe α9 II opnamen met maximaal 10 fps, ongeveer 2 keer de snelheid van de α9.

"De feedback van professionals is absoluut cruciaal voor Sony", zegt Jelger Annegarn, Marketing Manager Digital Imaging voor Sony Benelux. "De α9 II is het directe resultaat van feedbacksessies met sport- en nieuwsfotografen sinds de lancering van de originele α9. Zo hebben de engineers connectiviteits- en netwerkmogelijkheden toegevoegd die de professionele workflow drastisch verbeteren, terwijl men ook subtiele aanpassingen aan het ontwerp, de interface en de verwerkingskracht heeft gedaan."

Net als de originele α9 ondersteunt de α9 II realtime Eye-AF. Deze functie maakt gebruik van artificial intelligence (AI) om realtime het oog van een object te detecteren en verwerken. Dit biedt zeer precies scherpstellen op de ogen van het object. Eye-AF kan worden toegepast op zowel mensen als dieren. Tevens kunnen nu Time-lapse video's worden gemaakt met de Interval Opname functie.

Om de duurzaamheid te verhogen is de α9 II beter bestand tegen vocht en stof. Alle randjes op de behuizing zijn beter afgedicht, evenals het klepje van het batterijvak en de mediasleuven. De camera is vervaardigd uit een extreem lichte en duurzame magnesium legering. Verdere verbeteringen aan het ontwerp van de behuizing zijn onder andere een betere handgreep en een grotere AF-AAN-knop.

Tevens heeft de α9 II een nieuw ontworpen multikiezer, een vergrendeling voor de draaiknop voor belichtingscompensatie en een nieuwe vorm en plaats voor de draaiknop aan de achterzijde. De nieuwe camera bevat ook twee UHS-II-compatibele mediasleuven. Deze toevoeging zorgt voor meer algehele capaciteit en sneller lezen/schrijven.

Verbeterde connectiviteit voor een professionele workflow

Voor meer efficiëntie is extra functionaliteit toegevoegd om aan de wensen van de professionals te voldoen. Dit nieuwe model biedt meer connectiviteit in de workflow van de professional. De camera is uitgerust met een ingebouwde 1000BASE-T Ethernet-terminal voor gigabit-communicatie. Dit garandeert een snelle en stabiele gegevensoverdracht. Bovendien wordt bestandsoverdracht via SSL- of TLS-codering (FTPS) ondersteund voor een betere gegevensbeveiliging. Daarnaast zijn de prestaties van PC Remote (tether) verbeterd. Dit biedt een snellere overdracht en minder schermvertraging wanneer gebruikt wordt gemaakt van de 'Remote Camera Tool'-desktopapplicatie.

De snelheid van de draadloze LAN-functionaliteit van de camera is ook verhoogd. De α9 II biedt een stabiele en snelle 5 GHz-frequentie (IEEE 802.11ac). In vergelijking met de 2,4 GHz in de α9 worden nu IEEE 802.11a/b/g/n/ac-standaarden ondersteund.

De α9 II beschikt tevens over een nieuwe Voice Memo-functie waarmee gesproken informatie aan de beelden kan worden toegevoegd. Dit in de vorm van spraakmemo's die kunnen worden afgespeeld wanneer de content wordt bekeken. Dit is ontworpen om de workflow van persbureaus te versnellen en professionals efficiënter te laten werken.

De spraakgegevens kunnen tevens worden toegevoegd aan afbeeldingen die naar een editor worden verzonden. Als alternatief kan een fotograaf de Imaging Edge-applicatie 'Transfer & Tagging add-on' gebruiken. Dit maakt het mogelijk om spraakbestanden met de afbeeldingen over te dragen naar een mobiel apparaat en de spraakmemo's automatisch te converteren naar tekst en toe te voegen in de vorm van IPTC-metagegevens. De fotograaf kan zelf selecteren of dit alles automatisch of handmatig gebeurt.

Deze combinatie van draadloze spraak-/beeldoverdracht en automatische spraak-naar-tekstconversie biedt de mogelijkheid om afbeeldingen met spraakmemo's automatisch via FTP over te zetten. Dit allemaal zonder tussenkomst van een smartphone. FTP-instellingen in de app kunnen ook via Bluetooth naar een camera worden verzonden.

De nieuwe standaard voor snelheids- en autofocusprestaties

De α9 II heeft dezelfde 35 mm full-frame 24,2 MP Exmor RS CMOS-beeldsensor als de originele αa9. Deze biedt ongeëvenaarde snelheidsprestaties en uitstekende beeldkwaliteit. Het nieuwe model kan continu en volledig stil fotograferen met 20 fps voor maximaal 361 JPEG-afbeeldingen of 239 gecomprimeerde RAW-afbeeldingen. Dit zonder black-outs zodat de fotograaf het object en de actie kan volgen tijdens het maken van de beelden.

De camera kan tot 60 keer per seconde automatische autofocus- en automatische belichtingsberekeningen maken. Dit garandeert hoogwaardige AF-precisie en prestaties zelfs bij de meest onvoorspelbare bewegingen. Tevens heeft de α9 II een anti-flikkermodus die automatisch de aanwezigheid van fluorescerend of kunstlicht detecteert en aanpast om de beeldkwaliteit te maximaliseren.

Het verbeterde scherpstelsysteem van de α9 II bestaat uit 693 brandpuntsvlak fasedetectie-AF-punten die circa 93% van het beeldbereik afdekken. Ook zijn er 425 contrast-AF-punten die voor extra precisie en betrouwbaarheid zorgen bij weinig licht en andere omstandigheden waarin het best contrast-AF gebruikt kan worden. De hogere dichtheid van de AF-sensor en de verfijnde trackingalgoritmes van de nieuwe camera geven een merkbare verbetering van de trackingprestaties, waardoor complexe en plotselinge bewegingen van het object betrouwbaar en met grotere precisie dan ooit kunnen worden gevolgd.

De α9 II ondersteunt ook realtime Eye-AF. Deze functie maakt gebruik van artificial intelligence (AI) om realtime het oog van een object te detecteren en verwerken. Dit biedt zeer precies scherpstellen op de ogen van het object. Eye-AF kan worden toegepast op zowel mensen als dieren.

Verder is ook de functie voor realtime tracking beschikbaar. Hiervoor wordt een nieuw ontwikkeld algoritme voor objectherkenning gebruikt voor optimale objecttracking en een consistent scherpstelsysteem.

Geoptimaliseerd ontwerp en bedienbaarheid α9 II

 • De verbeterde BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor profiteert maximaal van de hoge leessnelheid van de sensor. De processor werkt met front-end LSI voor een betere snelheid bij AF/AE-detectie, beeldverwerking, gezichtsdetectie en -nauwkeurigheid, en nog veel meer
 • Verbeterd stof- en vochtbestendig ontwerp om aan de behoeften van professionals te voldoen, zelfs in de meest uitdagende buitenomstandigheden. Sterkere afdichting op alle toestelnaden, evenals aan het deksel van het batterijvak en de mediasleuf
 • Het nieuwste beeldverwerkingsalgoritme vermindert beeldruis in het gemiddelde tot hoge gevoeligheidsbereik en verbetert de subjectieve resolutie en beeldkwaliteit
 • Geïntegreerde 5 assige in body stabilisatie met een sluitertijdvoordeel van 5,5 stops
 • Verbeterde grip voor meer comfort en een betere houvast. Compatibel met de Sony VG-C4EM Vertical Grip
 • Verbeterd knopontwerp van de 'AF-ON'-knop; een verfijnde multi-selector joystickontwerp; een vergrendeldraaiknop voor belichtingscompensatie en een opnieuw ontworpen vorm en nieuwe positie voor de achterste draaiknop
 • Opnieuw ontworpen sluitermechanisme om zelfs de kleinste beweging te onderdrukken die beeldvervaging kan veroorzaken. Getest op duurzaamheid bij meer dan 500.000 sluitertijden
 • USB Type-C-connector die snelle USB 3.2 Gen 1-gegevensoverdracht ondersteunt
 • Dubbele SD slots die beiden compatibel zijn met UHS-I en UHS-II SD-kaarten, waardoor een verbeterde algehele capaciteit en hogere lees-/schrijfsnelheden mogelijk zijn
 • Digitale audio-interface is toegevoegd aan de Multi Interface Shoe (MI Shoe) van de camera, waardoor de nieuwe ECM-B1M Shotgun-microfoon of XLR-K3M XLR-adapterkit rechtstreeks op de MI-Shoe kan worden aangesloten.Nikon D6

03-10-2019
door Dieter Rembrandt

4 september 2019: Nikon kondigt vol trots de ontwikkeling aan van de Nikon D6 professionele digitale SLR-camera en het AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR-telezoomobjectief dat compatibel is met FX-formaat camera's van Nikon.

De ontwikkeling van de D6 (de meest geavanceerde digitale SLR van Nikon tot nu toe) markeert de 20e verjaardag van de D-serie met één cijfer. Vanaf de introductie van de D1 in 1999 hebben de topcamera's van Nikon zich ontwikkeld met de meest geavanceerde technologieën van de branche en de kennis over de beeldweergave die gedurende de lange geschiedenis van de ontwikkeling in de camera van Nikon is gecultiveerd. Net als zijn voorgangers beantwoordt de ontwikkeling van de D6 aan de strenge eisen van professionele fotografen met de ultieme prestaties, zelfs in de meest extreme omstandigheden.

Nikon kondigt ook de ontwikkeling aan van het nieuwe AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR-objectief, omdat het de 60e verjaardag van de voor de D-serie gebruikte Nikon F-vatting viert. Het nieuwe telezoomobjectief biedt professionele fotografen op terreinen zoals sportfotografie nog meer ondersteuning.

De nieuwe productontwikkelingen laten zien dat Nikon zich inzet voor het vergroten van de mogelijkheden voor beeldexpressie, terwijl het met zowel digitale SLR als spiegelloze camerasystemen naast een rijk assortiment objectieven toonaangevend is in de beeldcultuur.

* Meer details zoals de publicatiedatums en de verkoopprijs voor deze producten worden op een latere datum aangekondigd.

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Nieuw bericht